GROENE ERFAFSCHEIDING

Planten proberen zich beschermen tegen dieren die ze willen opeten. Sommige doen dat met stekels of een bittere smaak en enkele gebruiken daarvoor gif. Dat gif kan voor diverse dieren, maar ook voor de mens gevaarlijk zijn. Op welke giftige planten moet je dan letten?

Er zijn genoeg opties om een groene ‘schutting’ te creëren. Groenblijvende hagen, leibomen, klimmers of bamboe. Keuze genoeg! Maar als het om je eigen tuin gaat, groeit het wensenlijstje gestaag. Zo wil ik eigenlijk aan alle drie de zijden van mijn tuin groene erfafscheidingen.

Giftige planten voor katten zijn berucht omdat deze huisdieren vaak aan de planten vreten om haarballen kwijt te raken door te braken. Maar er zijn ook giftige kamerplanten voor honden. Dieren die planten eten, herkennen meestal wel de planten die ze beter niet kunnen oppeuzelen, maar ook een konijn kan wel eens het verkeerde groen kiezen. Als je dieren buiten hebt lopen is het altijd verstandig om uit te zoeken of er in de nabijheid planten groeien die giftig zijn voor paarden of bijvoorbeeld ook voor kippen. Als er planten in je tuin staan die gevaarlijk zijn voor mensen, pas dan altijd op met kinderen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *