Bloempotten

Er zijn planten die niet goed tegen de vorst kunnen, zoals tropische en mediterrane soorten. Maar hoe bescherm je deze planten tegen de vorst? Met deze tips in onderstaande video kun je vorstgevoelige planten de winter doorhelpen.

Waar vroeger de planten werden verkocht in de bekende oranje potjes, zitten die nu meestal in zwarte plastic bakjes. In beide gevallen heb je bloempotten nodig om die ergens leuk neer te zetten in huis of in de tuin. De collectie aan bloempotten is tegenwoordig zeer uitgebreid. Potten van Elho zijn er bijvoorbeeld in alle materialen en kleuren. Ook in deze sector gaat men duidelijk mee met de tijd. De verlichte potten van Elho zijn hiervan een duidelijk voorbeeld. Die geven in de tuin of op het balkon een zeer bijzonder effect en zijn energiezuinig.

Vriest het niet alleen ’s nachts, maar ook overdag, dan moeten groenblijvende planten beschermd worden. Groenblijvende planten zijn in de winter niet in rust. Vriest het ’s nachts flink en schijnt overdag de zon, dan kunnen de bladeren uitdrogen en zelfs verbranden. Het best is om wat vliesdoek, een oude kledinglap of handdoek over de bladeren te leggen om de plant tegen het zonlicht te beschermen. Alpenplanten en stekelnootje (Acaena) zijn groenblijvend maar ook vorstgevoelig. Bedek de bladeren bij strenge vorst (rond -10°C) met wat dennentakken, een laagje grove compost of stro om ze te beschermen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *